Káva - online

Váš kávový zpravodaj už od roku 2007
e-shop

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Nejnovější kávové články na našem webu. Prohlédněte si nejmodernější kávovary, nové mlýnky nebo značky kávových zrn…

Ekvádor: káva z Andské vysočiny

Ekvádor je stát v Jižní Americe, který leží na rovníku a zároveň je jeho pobřeží omýváno vodami Tichého oceánu. Jeho sousedy jsou Kolumbie na severu a Peru na jihovýchodě. Součástí Ekvádoru jsou rovněž Galapágy. Hlavními vývozními artikly Ekvádoru jsou ropa, rýže,...

Peru:kávě konkuruje kakao a koka

Peru je stát v Jižní Americe. Jeho sousedy jsou Bolívie, Brazílie, Chile, Kolumbie a Ekvádor. Ještě před necelými pěti stoletími představovalo území Peru centrum říše Inků táhnoucí se i dál na jih s sever. Potomci Inků nadále žijí v Andách tradičním způsobem života a...

Galapágy: káva ze země želv

Galapágy jsou ekvádorské souostroví 13 sopečných ostrovů ve východní části Tichého oceánu asi 1000 km západně od Ekvádroru. Jsou známé zvláštními druhy zvířat, které na ostrovech žijí, např. prehistoricky vyhlížejícímí ještěry a obřími suchozemskými želvami. Právě...

Salvador: káva Aztéků a Mayů

Salvador je přímořský stát ve Střední Americe na pobřeží Tichého oceánu. Jeho sousedy jsou Guatemala na severozápadě a Honduras na severovýchodě, vody oceánu ho omývají z jihu. Salvador je jedna nejmenších zemí ve Střední Americe, ale má nejvíce obyvatel. Více než...

Světová soutěž baristů 2008

V těchto dnech probíhá v Kodani světová soutěž baristů (specialisté na přípravu kávy) kde naši republiku zastupuje Petra Veselá o které jsme na našem portále již psali. Podívejte se na záznam který byl pořízen přímo na soutěži. Držíme Petře palce a budeme čekat na...

Handpresso E-Presso – cestovní kávovar přímo pro vás

Jaro k nám letos přichází pomalu, takže si ještě chvíli můžeme vychutnávat příjemně horkou kávu. Pokud hodně cestujete, ať už pracovně, nebo jezdíte na výlety, určitě už jste řešili dilema, kde si dát dobrou kávu. Buď narazíte na stánek s předraženým espressem,...

Hvězda mezi kávovary – to je nová Jura E8

V letošním roce dorazila na trh inovovaná Jura E8. Kávovar, který jsme si oblíbili pro jeho kompaktnost a zároveň špičkovou kávu. Model z roku 2022, který je nyní u nás dostupný, nabízí několik vychytávek, které by vám rozhodně neměly ujít. V čem se že...

Zrnková káva Sarito – ochutnejte Itálii

Víte, co spojuje chuťový zážitek s jedinečným pohlcujícím aroma? Je to káva značky Sarito. Tato exkluzivní značka se stala synonymem pro skvostné a nezapomenutelné kávové dobroty. Ať už jste nadšeným milovníkem kávy nebo dobrodružstvím v rámci ochutnávání nových...

Mlýnek Mahlkönig EK 43 – pomocník pro baristy

Ráda bych Vám dnes představila mlýnek Mahlkönig Ek43, který je určený převážně pro pražírny a profesionální baristy. Mahlkönig Ek43 je jedním z nejvíce oceňovaných profesionálních mlýnků na kávu na trhu. Je robutní, precizně vyrobený a naprosto spolehlivý. Mele nejvíc...

Poznejte tajemství kávy – 9 faktů o nejoblíbenějším nápoji světa

Káva tradičně i netradičně Milujeme kávu, ale víme odkud se tu vzala? Jaké jsou druhy kávy? A k čemu všemu se dřív používala? Mám tu pro vás krátký článek s netypickými zajímavostmi, které na náš oblíbený nápoj vrhnou nové světlo. Jste zvědaví? Vezměte si svůj...
7

Nejlepší káva je krémová a vyvážené chuti

Ať už pijete svůj oblíbený šálek kávy jednou za den, nebo klidně pětkrát, určitě vám záleží na tom, aby káva byla chutná a kvalitní. Bohužel, co jsem tak zjistila, tak hodně lidí se spíš kouká na cenu kávy. A pak už je nezajímá, jak byla předtím zpracovaná a jestli jsou zrna kvalitní…

zrnková káva sarito
Sarito espresso

Poznejte nás

 Náš tým tvoří lidé, kteří milují kávu a vše co k ní patří.
Zabýváme se i vzděláváním veřejnosti. Škola Baristy je první specializovanou školou pro baristy v Česku, fungující od roku 2007. Učíme nejen teorii ze světa kávy, ale také správné nastavování mlýnků, šlehání mléka či latte art.

7

Krémové espresso

Milujeme kávu, ale víme odkud se tu vzala? Jaké jsou druhy kávy? A k čemu všemu se dřív používala? Mám tu pro vás krátký článek s netypickými zajímavostmi, které na náš oblíbený nápoj vrhnou nové světlo. Jste zvědaví? Vezměte si svůj oblíbený šálek kávy, pohodlně se usaďte a směle do čtení.

Čerstvé kávové boby

Při samotném pražení se uplatňuje koloběh horkého vzduchu, kterému jsou stále promíchávaná zrna vystavena. Tím dochází ke stejnoměrnému opražení všech zrn. Velikost a tvar zrna jsou důležitými elementy, jež je nutno vzít v úvahu při pražení kávy.

Nastavení soukromí

Soubory cookie používáme, abychom mohli přizpůsobit obsah konkrétním uživatelům a analyzovat návštěvnost našeho webu. Kliknutím na možnost „Povolit vše“ s tím souhlasíte. Předvolby můžete spravovat tlačítkem Nastavení soukromí. Svůj souhlas můžete kdykoli odvolat.