EspressoŠkola kávy by se dala také nazvat škola baristy nebo škola o kávě. Jediná škola kávy je v součastné době provozována Robertem Trevisianem v Praze. Roberto se zaměřil především na vzdělávání lidí se zájmem o kávu a její přípravu. Jeho Italská čeština dodává celému kurzu zvláštní exotickou atmosféru která Vás po chvíli naprosto pohltí.

O čem tedy tato škola kávy je ?

Dozvíte se zde jaké jsou druhy kávy, kde se pěstují a jaké finanční skupiny ovládají trh s kávou. Roberto vysvětlí jak probíhá příprava kávy a jak dosáhnout „zdravé kávy“. Přiznám se že pojem zdravá káva se mi moc nezdá protože si osobně myslím, že není zdravá káva a nezdravá káva, ale jen dobře a špatně připravená. V tomto okamžiku jsem se snažil s Robertem diskutovat na toto téma, ale po chvíli jsem to vzdal. Poprvé od začátku kurzu jsem si uvědomil, že „Italská čeština“ může být i nevýhodou pokud se pokusíte vybočit z osnovy kurzu.

Naučíte se také jak seřídit správně mlýnek na kávu (je to základ pro dobře připravené espresso) a jak z dobře pomleté kávy připravit „zdravou kávu“.

Při práci s kávovarem Vám vysvětlí postup správného baristy, a základy práce s kávovarem. Pro zájemce předvede jak správně našlehat pěnu z mléka a připravit cappuccino. Pokusy na latte art si ale můžete dělat spíše sami ( na latte art je extra kurz)

Osobně si myslím že škola kávy a baristů je velice potřebná, ale chtělo by to v tomto oboru nějaké konkurenční prostředí aby si zákazník mohl vybrat. Zatím je tu škola kávy jediná a tak buďme rádi že se do tohoto oboru Roberto pustil.