Ať už pijete svůj oblíbený šálek kávy jednou za den, nebo klidně pětkrát, určitě vám záleží na tom, aby káva byla chutná a kvalitní. Bohužel, co jsem tak zjistila, tak hodně lidí se spíš kouká na cenu kávy. A pak už je nezajímá, jak byla předtím zpracovaná a jestli jsou zrna kvalitní.
Dnes bych se ale chtěla věnovat výběru kvalitní kávy před její cenou. Nevím jak vy, ale já už opravdu nechci zažít, že najdu v kávě kamínek, který mi málem zničil můj oblíbený mlýnek, kdybych si ho včas nevšimla. Nebo, že bych v plechovce kávy objevila mezi tmavými zrny světlá, neupražená, nebo dokonce vícebarevná. A tohle už se na chuti kávy odrazí.
Chcete pozvednout kávu u vás doma nebo v kanceláři na lepší úroveň? Zamyslete se napřed, co od kávy očekáváte.
Jak má chutnat?
Má mít víc kofeinu nebo méně?
Přemýšlejte, kdy jste měli opravdu výborný šálek kávy, která příjemně voněla, až jste přivřeli oči. Která chutnala přesně tak, jak jste si přáli. Protože každý máme jiné preference, a co vyhovuje jednomu, nemusí ohromit druhého.
Pak si najděte recenze dané značky kávy, původ jejich kávových zrn. A až pak si zvolte cenový budget.
Tak jak tedy vybrat? Určitě bych doporučila se dívat po vyvážených směsích od kvalitních výrobců. Jistě, existuje jich nepřeberné množství, ale já tu napíšu jen o těch, se kterými mám osobní zkušenosti. A nebojte se směsí. I malé množství Robusty dokáže udělat lepší espresso cremu a lahodnější cappuccino.
Méně kofeinu:
Zlatý střed:
Hodně kofeinu:
Všechny mnou doporučené značky mají kvalitní zrna a nejsou přepražená. Nenajdete mezi nimi něco, co tam nepatří. Káva je čerstvá, nestalo se mi, že bych u nich našla stará, vyčpělá zrna.
Teď už víte, na co se ze začátku zaměřit. Mohu vám tedy popřát dobrou chuť!