Od roku 1986 praží rodina Vivenzio vynikající kávu jižně od Říma. Jejich perfektně vyvážené směsi jsou tvořeny lety zkušeností, inspirace a experimentování. Již druhá generace rodiny používá pouze ty nejlepší zrna z vyhlášených pěstitelských oblastí, které dále jemně zpracovávají tradičním bubnovým pražením.
Na začátku 80. let společná láska ke kávě vnukla bratrům Vivenzio nápad:
„Proč vlastně nezačít pražit a míchat vlastní perfektní kávu?“ A tak založili svou pražírnu kávy v Itálii. Inspiraci a recepty na dokonalé směsi hledali po celém světě.
Naše děti nadále provozují rodinný podnik. Předali jsme jim pražírnu, naučili je tradičnímu zpracování kávy a vštípili lásku ke kávě a tradici. Nyní mají vše ve svých rukou.
Zrna nakupují přímo na trzích v New Yorku (Arabiku) a Londýně (Robustu) od obchodníků, které znají osobně mnoho let. Mají tak jistotu, že kupují pouze zboží prvotřídní kvality od dobrých pěstitelů.
Aby se aroma plně rozvinulo, je třeba s kávou zacházet šetrně. Několikaleté zkušenosti ukázaly, že je velký rozdíl v délce a sílé pražení. Je obrovský rozdíl v tom, zda jsou kávová zrna pražena při 500°C po dobu tří minut, nebo jemně při 220°C po dobu 17-20 minut. Rozdíl se nemusí na první pohled zdát tak velký, ale na chuti rozdíl poznáte .
Nabídky O’Caffé je velmi široká. Pro milovníky 100% Arabiky se hodí řada Crema e Aroma. Jemnou a vyváženou chut má Café Créme. Pro ty nejnáročnější je tu řada Gran Caffé Espresso. Samozřejmostí jsou i praktické pody, menší balení zrnkové kávy nebo káva v kapslích vhodná pro Nespresso i Tchibo kávovary. Každý si tak najde to své.