NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY
Nejnovější kávové články na našem webu. Prohlédněte si nejmodernější kávovary, nové mlýnky nebo značky kávových zrn…
Čištění mlýnků
V dnešním článku se budu věnovat spíš těm, kteří mají pákové kávovary (ať už domácí nebo profesionální kávovary) a používají mlýnek na kávu. Zjišťuji totiž, že spousta lidí nejen že svoje mlýnky na kávu nečistí, ale dokonce ani neví, že je něco takového potřeba....
Superautomatické kávovary DeLonghi připraví i čokoládu
Ano je to tak. V dubnu se českému trhu představí v celé své kráse nové super automatické kávovary DeLonghi ESAM 6900.M PrimaDonna Exclusive, které jako jediné na našem trhu umí připravit také horkou čokoládu. Tyto kávovary se právem řadí mezi plnoautomatické nebo,...
Čokoládové fontány pro garden party
První jarní den je za dveřmi a blíží se období zahradních oslav a oblíbených garden party. Pokud chcete své přátelé oslnit, nabídněte jim ovoce máčené v horké čokoládě. Čokoládové fontány nás uchvátily už minulou sezonu. Vy, co jste si je pořídili už před Vánočními...
Lattemento GZ 003 – mléčná pěna pro cappuccino
Na trhu se objevil nový šlehač na mléko: Guzzanti Lattemento GZ 003. Každý, kdo si stejně jako já neumí představit den bez dobrého cappuccina, už asi o šlehačích na mléko slyšel. Jedná se o drobné konvičky, které dokáží suplovat kapučinátory, jaké mají automatické...
Dobrá voda pro dobré espresso
Jednou ze základních ingrediencí pro správně připravené espresso je čerstvá a čistá voda. Všichni, co mají doma kávovary řeší otázku vodního kamene. Někteří volí vyměnitelné filtry, které se vkládají přímo do nádržky kávovaru, a filtrují vždy jen porci vody pro...
Primadonna De Luxe S – plnoautomatické kávovary DeLonghi
Na první pohled krásné a moderní plnoautomatické kávovary od známého výrobce DeLonghi. To jsou nové kávovary Primadonna DeLuxe S. Názvem "plnouatomatické" kávovary se mohou pyšnit ty stroje, které umí na jeden stisk připravit espresso, ale také mléčné speciality:...
DeLonghi skleničky – designová káva
Dobré espresso se neobejde bez dobrého šálku. Myšlenku správného servírováni jsem tu už kdysi rozváděla. Stále se setkávám s tím, že lidé v mém okolí této "maličkosti" nepřikládají nějaký význam. Tak jako vybíráme a porovnáváme kávovary, abychom si dopřáli skvělé...
Kapslové kávovary Caffitaly S04
Musím se přiznat, že kávovary na kapsle Caffitaly jsou mi velmi sympatické. Je to hlavně z toho důvodu, že na rozdíl od značek, jako jsou Dolce Gusto od Krupsu, Tassimo od Bosh nebo třeba světově známé Nespresso, kapslové kávovary Caffitaly se zvládnou popasovat s...
Horký Francouz – Svařák bez alkoholu
Musím se přiznat, že zimní období mám už léta spojené s vůní mandarinek a taky horkého svařáku. Svařené víno s typickou vůní badyánu, hřebíčku a skořice je dost zrádný nápoj. Teplý alkohol, který pijete jako by to byl čaj... a že má k čaji daleko si uvědomíte, až když...
Domácí mlýnek na kávu Mahlkönig
Prestižní německá značka Mahlkönig je většinou spojována s profesionálními mlýnky na kávu určenými pro gastronomii nebo s velkými průmyslovými mlýnky na mouku, koření, mák atd.. Dnes se však pokusím představit vám vůbec nejmenší mlýnek na kávu Mahlkönig, který byl...
Nejlepší káva je krémová a vyvážené chuti
Ať už pijete svůj oblíbený šálek kávy jednou za den, nebo klidně pětkrát, určitě vám záleží na tom, aby káva byla chutná a kvalitní. Bohužel, co jsem tak zjistila, tak hodně lidí se spíš kouká na cenu kávy. A pak už je nezajímá, jak byla předtím zpracovaná a jestli jsou zrna kvalitní…



Poznejte nás
Náš tým tvoří lidé, kteří milují kávu a vše co k ní patří.
Zabýváme se i vzděláváním veřejnosti. Škola Baristy je první specializovanou školou pro baristy v Česku, fungující od roku 2007. Učíme nejen teorii ze světa kávy, ale také správné nastavování mlýnků, šlehání mléka či latte art.
Krémové espresso
Milujeme kávu, ale víme odkud se tu vzala? Jaké jsou druhy kávy? A k čemu všemu se dřív používala? Mám tu pro vás krátký článek s netypickými zajímavostmi, které na náš oblíbený nápoj vrhnou nové světlo. Jste zvědaví? Vezměte si svůj oblíbený šálek kávy, pohodlně se usaďte a směle do čtení.
Čerstvé kávové boby
Při samotném pražení se uplatňuje koloběh horkého vzduchu, kterému jsou stále promíchávaná zrna vystavena. Tím dochází ke stejnoměrnému opražení všech zrn. Velikost a tvar zrna jsou důležitými elementy, jež je nutno vzít v úvahu při pražení kávy.


