Káva - online

Váš kávový zpravodaj už od roku 2007
e-shop

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Nejnovější kávové články na našem webu. Prohlédněte si nejmodernější kávovary, nové mlýnky nebo značky kávových zrn…

Káva v hlavní roli

Káva v hlavní roli

Často si ani neuvědomujeme, jak velký vliv má káva na náš život a svět kolem nás. Její povzbuzující účinky ovlivňují i umělce a jejich tvorbu. Je nezbytnou součástí společenského života a kultovních scén našich oblíbených filmů a seriálů. Pro tento článek jsme...

5 šálků kávy denně bez rizika? Evropská studie to potvrzuje!

5 šálků kávy denně bez rizika? Evropská studie to potvrzuje!

Milovníci kávy, kteří vypijí až 25 šálků denně se dle vědců již nemusí obávat, že by nápoj nebyl vhodný pro jejich srdce. Předchozí studie zastávaly názor, že při větším množství kávy mohou tuhnout tepny a zároveň je vyvíjen velký tlak na srdce, což zvyšuje...

Handpresso E-Presso – cestovní kávovar přímo pro vás

Jaro k nám letos přichází pomalu, takže si ještě chvíli můžeme vychutnávat příjemně horkou kávu. Pokud hodně cestujete, ať už pracovně, nebo jezdíte na výlety, určitě už jste řešili dilema, kde si dát dobrou kávu. Buď narazíte na stánek s předraženým espressem,...

Hvězda mezi kávovary – to je nová Jura E8

V letošním roce dorazila na trh inovovaná Jura E8. Kávovar, který jsme si oblíbili pro jeho kompaktnost a zároveň špičkovou kávu. Model z roku 2022, který je nyní u nás dostupný, nabízí několik vychytávek, které by vám rozhodně neměly ujít. V čem se že...

Kávovary Dr. Coffee – profesionál nejen do kanceláře

Kávovar pro náročné podniky Dr.Coffee je inovativní společnost, která se zabývá vývojem a výrobou automatických kávovarů na zrnkovou kávu. Kávovary Dr.Coffee jsou velmi vhodné do větších firem, restaurací i čerpacích stanic - nabízí velký výkon a snadnou ovladatelnost...

Proč ceny kávy opět rostou?

V prvních dnech roku 2024 se světovým obchodem s kávou šířila pouze předtucha, protože ceny kávy na celém světě opět rostly. Rozvíjelo se složité drama, které bylo poháněno rozmary měnícího se počasí a globálními tržními silami. Toto drama bylo stejně známé jako...

Moka konvička do každé rodiny!

Pokud milujete kávu tak moc jako já, jistě mi dáte za pravdu - moka konvička u správného kávomilce nesmí chybět.Je to takový malý domácí rituál, díky kterému si vychutnáte nejen vůni čerstvé kávy. Také chuť kávy je každým další použitím konvičky lepší a plnější. Na...

Nárůst cen kávy: Globální ohrožení v důsledku logistických problémů

V současné době čelíme komplikované situaci, která výrazně ovlivňuje dostupnost a ceny kávy po celém světě. Konflikt mezi Palestinou a Izraelem má rozsáhlé důsledky pro logistiku, zejména co se týče přepravy kávy z oblastí Dálného východu, jako jsou Indie a Vietnam....

Sarito – káva s Českými kořeny

Když se rozlila vůně kávy do malé kavárny v srdci Itálie, nešlo o pouhý nápoj, ale o spojení dvou světů. Za touto chutí a oslnivým aroma stojí příběh a rodinná vášeň, která překračuje hranice. Za značkou Sarito se skrývá rodina, jejíž cesta spojila srdce Itálie s...
7

Nejlepší káva je krémová a vyvážené chuti

Ať už pijete svůj oblíbený šálek kávy jednou za den, nebo klidně pětkrát, určitě vám záleží na tom, aby káva byla chutná a kvalitní. Bohužel, co jsem tak zjistila, tak hodně lidí se spíš kouká na cenu kávy. A pak už je nezajímá, jak byla předtím zpracovaná a jestli jsou zrna kvalitní…

zrnková káva sarito
Sarito espresso

Poznejte nás

 Náš tým tvoří lidé, kteří milují kávu a vše co k ní patří.
Zabýváme se i vzděláváním veřejnosti. Škola Baristy je první specializovanou školou pro baristy v Česku, fungující od roku 2007. Učíme nejen teorii ze světa kávy, ale také správné nastavování mlýnků, šlehání mléka či latte art.

7

Krémové espresso

Milujeme kávu, ale víme odkud se tu vzala? Jaké jsou druhy kávy? A k čemu všemu se dřív používala? Mám tu pro vás krátký článek s netypickými zajímavostmi, které na náš oblíbený nápoj vrhnou nové světlo. Jste zvědaví? Vezměte si svůj oblíbený šálek kávy, pohodlně se usaďte a směle do čtení.

Čerstvé kávové boby

Při samotném pražení se uplatňuje koloběh horkého vzduchu, kterému jsou stále promíchávaná zrna vystavena. Tím dochází ke stejnoměrnému opražení všech zrn. Velikost a tvar zrna jsou důležitými elementy, jež je nutno vzít v úvahu při pražení kávy.