NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY
Nejnovější kávové články na našem webu. Prohlédněte si nejmodernější kávovary, nové mlýnky nebo značky kávových zrn…
Zrnková káva Sarito – ochutnejte Itálii
Víte, co spojuje chuťový zážitek s jedinečným pohlcujícím aroma? Je to káva značky Sarito. Tato exkluzivní značka se stala synonymem pro skvostné a nezapomenutelné kávové dobroty. Ať už jste nadšeným milovníkem kávy nebo dobrodružstvím v rámci ochutnávání nových...
Mlýnek Mahlkönig EK 43 – pomocník pro baristy
Ráda bych Vám dnes představila mlýnek Mahlkönig Ek43, který je určený převážně pro pražírny a profesionální baristy. Mahlkönig Ek43 je jedním z nejvíce oceňovaných profesionálních mlýnků na kávu na trhu. Je robutní, precizně vyrobený a naprosto spolehlivý. Mele nejvíc...
Kávovar JURA J8 – jen pro opravdové kávové nadšence
Doporučení na kávovar Jura J8
Mlýnek Mahlkönig X54: perfektní pomocník do domácnosti
recenze na mlýnek na kávu Mahlkönig X54
Poznejte tajemství kávy – 9 faktů o nejoblíbenějším nápoji světa
Káva tradičně i netradičně Milujeme kávu, ale víme odkud se tu vzala? Jaké jsou druhy kávy? A k čemu všemu se dřív používala? Mám tu pro vás krátký článek s netypickými zajímavostmi, které na náš oblíbený nápoj vrhnou nové světlo. Jste zvědaví? Vezměte si svůj...
4 tipy jak si vybrat svůj kávovar značky JURA
tipy jak si vybrat kávovar značky Jura
Handpresso E-Presso – cestovní kávovar přímo pro vás
Jaro k nám letos přichází pomalu, takže si ještě chvíli můžeme vychutnávat příjemně horkou kávu. Pokud hodně cestujete, ať už pracovně, nebo jezdíte na výlety, určitě už jste řešili dilema, kde si dát dobrou kávu. Buď narazíte na stánek s předraženým espressem,...
Nový mlýnek Mahlkönig E80S – rychlost bez kompromisů
Německý mlýnek Mahlkönig Vám asi nemusím dlouho představovat. V současné době patří mezi špičku nejlepších mlýnků na kávu. Jsem ráda výrobce mlýnků neusnul na vavřínech a pokračuje v inovaci již ověřených a výkonných mlýnků. Proto jsem se rozhodla vyzkoušet novinku na...
Nový kávovar Giga 10 – milujeme kávu pokaždé jinak
recenze nového kávovaru JURA giga 10. Novinka na trhu. Velký displej a možnost mixování kávových zrn.
Jednoduchý a elegantní – nový kávovar JURA E6
Nový rok 2023 nám začal pěkně zvolna, počasí nás moc netrápilo a ještě k tomu máme skvělé zprávy - švýcarský výrobce kávovarů Jura letos uvede hned 3 novinky. Jako první Vám představím vylepšený kávovar Jura E6. Jedná se o odlehčeného bratra známé Jura E8, kterou jsem...
Mlýnek Mahlkönig E65S – na každém gramu záleží
Pokud chcete přípravu zrnkové kávy ve vaší kavárně, nebo restauraci posunout na na vyšší úroveň, tak se nezapomeňte poohlédnout po freshových mlýncích Mahlkönig z Německa. Jsou robustní, kvalitní a ploché mlecí kameny si dlouho zachovávají svou ostrost. Ani trochu...
Novinka roku 2023 – revoluční kávovar JURA J8
Také netrpělivě vyhlížíte nový rok? My tedy rozhodně ano. Jakmile jsme se dozvěděli, jakou novinku pro nás chystá švýcarský výrobce kávovarů JURA, nemůžeme dospat. Je to totiž na našem trhu něco zcela nevídaného. Kávovar JURA J8 jako jediný kávovar, bude umět...
Nejlepší káva je krémová a vyvážené chuti
Ať už pijete svůj oblíbený šálek kávy jednou za den, nebo klidně pětkrát, určitě vám záleží na tom, aby káva byla chutná a kvalitní. Bohužel, co jsem tak zjistila, tak hodně lidí se spíš kouká na cenu kávy. A pak už je nezajímá, jak byla předtím zpracovaná a jestli jsou zrna kvalitní…



Poznejte nás
Náš tým tvoří lidé, kteří milují kávu a vše co k ní patří.
Zabýváme se i vzděláváním veřejnosti. Škola Baristy je první specializovanou školou pro baristy v Česku, fungující od roku 2007. Učíme nejen teorii ze světa kávy, ale také správné nastavování mlýnků, šlehání mléka či latte art.
Krémové espresso
Milujeme kávu, ale víme odkud se tu vzala? Jaké jsou druhy kávy? A k čemu všemu se dřív používala? Mám tu pro vás krátký článek s netypickými zajímavostmi, které na náš oblíbený nápoj vrhnou nové světlo. Jste zvědaví? Vezměte si svůj oblíbený šálek kávy, pohodlně se usaďte a směle do čtení.
Čerstvé kávové boby
Při samotném pražení se uplatňuje koloběh horkého vzduchu, kterému jsou stále promíchávaná zrna vystavena. Tím dochází ke stejnoměrnému opražení všech zrn. Velikost a tvar zrna jsou důležitými elementy, jež je nutno vzít v úvahu při pražení kávy.


