NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY
Nejnovější kávové články na našem webu. Prohlédněte si nejmodernější kávovary, nové mlýnky nebo značky kávových zrn…
Latte Art Jam poprvé v Brně
Včera večer se setkali v Shunakashi city baru v Roosveltově ulici v Brně příznivci latte artu. Baristé, tedy specialisté na přípravu kávy soutěžili v tom, kdo z nich vytvoří z mléčné pěny na cappuccinu originálnější a dokonalejší obrázek. Mohli jsme vidět obrazce jako...
Vepřová panenka s kávovou omáčkou
Káva a její nezaměnitelné aroma se začíná kromě sladkých pokrmů prosazovat v kulinářském umění i v kombinaci s masem. Nejen s kuřecím, například jako dochucení barbeque omáčky, ale také jako lahodná a jemná kávová omáčka. INGREDIENCE: 1 vepřová panenka 3 lžíce...
Tomanova kavárna lákala i skvělými zákusky
I druhé největší město České republiky, Brno, mělo v minulosti několik velice slavných a oblíbených kaváren. Například Tomanovu kavárnu si na náměstí Svobody založil Emanuel Toman. Zkušenosti nasbíral v Budapešti a také ve Vídni. O Emanuelu Tomanovi se začalo v Brně...
Kávové košíčky pro speciální návštěvu
Pokud budete chtít pohostit nedělní návštěvu speciálním cukrovím, připravte jim lahodné košíčky s kávovou nálpní, polité čokoládou a ozdobené ořechy. Dezert se však hodí opravdu pro speciální návštěvu, protože je musíte začít připravovat minimálně den předem. Nesmíte...
S tekutou instatní kávou přichází Tchibo
S novinkou na českém trhu přišla před několika týdny společnost Tchibo. Výrobek s názvou Tchibo Exclusive Fluid je první koncentrovaná tekutá káva, která ale v sobě uchovává plné aroma pražené kávy. Po zalití navíc vytvoří na instantní kávu bohatou pěnu. Firma Tchibo...
Upečte si voňavé kávové muffiny
Za dlouhých zimních večerů každé návštěvě přijde vhod šálek horkého kakaa nebo kávy. Ale co k tomu, aby návštěva nebyla o hladu? Zasytí, ale i chuťovým buňkám zalahodí voňavé kávové dortíčky zvané muffins. Zvládne je téměř každý a nepotřebujete ani speciální formu na...
Bezvadná kávová omáčka k masu
Káva se hodí nejen nasladko, ale i naslano. Kávová barbecue omáčka je toho skvělým důkazem. Je vhodná například k pečeným bramborám nebo kuřecím křidýlkám, namáčet se do ní dají i kousky smaženého sýra. Je dobré ji vyrobit větší množství. Omáčka totiž v lednici v...
Slaďoučký kávový likér
Za dlouhých zimních večerů je často potřeba se zahřát. Často pomůže horký čaj nebo káva. Pro přátele se k večernímu posezení bude určitě hodit i lahodný kávový likér. Ale pozor! Obsahuje množství alkoholu, a proto není vhodné jej podávat dětem, i když je tak...
Upečte si jemný kávový dortík
Jemný kávový dortík se hodí tak akorát pro nedělní návštěvu jako moučník ke kávě. Lze vyrobit i bezalkoholovou variantu tak, že korpus změkčíme místo kávovým likérem například silnou kávou. Na přípravu si však musíme nechat hodinu a půl nebo korpus upéct den předem....
Ozdobte si cukroví čokoládovo-kávovou polevou
I čokoládová poleva může být netradiční. Stačí do ní přidat silnou černou kávu a specialita je na světě. INGREDIENCE: 2 lžíce černé kávy 160 g čokolády na vaření 30 g másla cukr podle chuti POSTUP: Uvaříme si černou kávu. Každý ji připraví tak, jak ji má rád, může být...
TEST KAVÁREN: Coffee House
Brno - V dalším díle pravidelného testu kaváren jsme navštívili Coffee House v Roosveltově ulici. Kavárna je zde teprve pár měsíců, proto v ní ani v podvečer nebylo příliš hostů. Podnik nás potěšil zajímavým a moderním interiérem, méně už kvalitou kávy. Celá kavárna...
TEST KAVÁREN: Caffé bar Vanessa
Brno - Caffé bar Vanessa sídlí na začátku Dominikánské ulice hned vedle Velkého Špalíčku. V pravidelném testu kaváren vám přinášíme nahlédnutí do dvoupatrové brněnské kavárny a hodnocení šálku espressa a cappucina. Hned při příchodu do kavárny návštěvníka praští do...
Nejlepší káva je krémová a vyvážené chuti
Ať už pijete svůj oblíbený šálek kávy jednou za den, nebo klidně pětkrát, určitě vám záleží na tom, aby káva byla chutná a kvalitní. Bohužel, co jsem tak zjistila, tak hodně lidí se spíš kouká na cenu kávy. A pak už je nezajímá, jak byla předtím zpracovaná a jestli jsou zrna kvalitní…



Poznejte nás
Náš tým tvoří lidé, kteří milují kávu a vše co k ní patří.
Zabýváme se i vzděláváním veřejnosti. Škola Baristy je první specializovanou školou pro baristy v Česku, fungující od roku 2007. Učíme nejen teorii ze světa kávy, ale také správné nastavování mlýnků, šlehání mléka či latte art.
Krémové espresso
Milujeme kávu, ale víme odkud se tu vzala? Jaké jsou druhy kávy? A k čemu všemu se dřív používala? Mám tu pro vás krátký článek s netypickými zajímavostmi, které na náš oblíbený nápoj vrhnou nové světlo. Jste zvědaví? Vezměte si svůj oblíbený šálek kávy, pohodlně se usaďte a směle do čtení.
Čerstvé kávové boby
Při samotném pražení se uplatňuje koloběh horkého vzduchu, kterému jsou stále promíchávaná zrna vystavena. Tím dochází ke stejnoměrnému opražení všech zrn. Velikost a tvar zrna jsou důležitými elementy, jež je nutno vzít v úvahu při pražení kávy.


