cokoladova_poleva.jpgI čokoládová poleva může být netradiční. Stačí do ní přidat silnou černou kávu a specialita je na světě.

INGREDIENCE:

2 lžíce černé kávy
160 g čokolády na vaření
30 g másla
cukr podle chuti

POSTUP:

Uvaříme si černou kávu. Každý ji připraví tak, jak ji má rád, může být oslazená, ale nemusí.

Rozlámeme na kousky čokoládu na vaření, které dáme do skleněné misky. Misku vložíme do vodní lázně a necháme změknout, téměř rozpustit. Přidáme k ní na kousíčky nakrájené máslo, dvě lžíce horké černé kávy a vše rozmícháme v hladkou polevu. Polevu pečlivě mícháme, dokud trochu nezchladne a přiměřeně nezhoustne.

Poté kávou zdobíme cukroví dle fantazie. Můžeme sušenky do čokolády způli namočit, aby byly dvoubarevné, nebo je celé čokoládou polít.

Nacházíte se zde: Recepty > podle doby přípravy > 20 min > Čokoládová poleva s kávou
Vytisknout recept
Poslat recept
(jen pro přihlášené) uložit recept do kuchařky
Čokoládová poleva s kávou
Rychlá a jednoduchá poleva na zákusky i cukroví.

Recept od: Míša Chylková , zobrazeno:21346x
20 min , polevy
Fotky receptu od uživatelů:
(jen pro přihlášené)

Postup přípravy receptu:
Uvaříme si černou kávu, jak jsme zvyklí. Můžeme přidat cukr, ale nemusíme.

Rozlámeme si čokoládu na kousky, vložíme do menšího hrnečku, potom do horké vodní lázně a necháme hodně změknout. Přidáme na vločky nakrájené máslo, 2 lžíce velmi horké černé kávy a spojíme v hladkou polevu.

Polevu pečlivě mícháme, dokud trochu nezchladne a přiměřeně nezhoustne. Poté čokoládovou polevu s kávou ihned použijeme na zdobení dortů, moučníků a cukroví.

Recept od: Míša Chylková
Ingredience:
černá káva 2 lžíce
čokoláda na vaření 160 g
máslo 30 g
podle chuti:
cukr

Nastavení soukromí

Soubory cookie používáme, abychom mohli přizpůsobit obsah konkrétním uživatelům a analyzovat návštěvnost našeho webu. Kliknutím na možnost „Povolit vše“ s tím souhlasíte. Předvolby můžete spravovat tlačítkem Nastavení soukromí. Svůj souhlas můžete kdykoli odvolat.