NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY
Nejnovější kávové články na našem webu. Prohlédněte si nejmodernější kávovary, nové mlýnky nebo značky kávových zrn…
Kávovary Saeco X-small Class
Italské kávovary Saeco jsou na našem trhu už známé. Poslední dobou se na trhu objevují kávovary Saeco Philips - Společnost Philips známou značku koupila, a tak se s tímto označením budeme setkávat čím dál tím častěji. Jedním z modelů, které už jsou na trhu pod...
Pákové kávovary domů?
Domácí pákové kávovary jsou oblíbené, díky příznivé ceně. Mívají většinou minimálně dvě zaměnitelná sítka – jednoporcové a dvouporcové – bohužel v obou případech se většinou jedná o sítka přetlaková – mezí sítkem a kávovarem je plastový kroužek, který zaručí, že káva...
Káva – jak ji podávat.
Velký šálek s hnědým „nápojem“, na podšálku lžička, dva cukříky a oblíbený „kapucínek“. Bohužel ještě dnes se často setkáváme s tímto způsobem podávání kávy. Naštěstí už i v našich končinách se objevuje čím dál více kaváren, kam se na espresso vyplatí zajít. Poznáte...
Mlýnek na kávu Gaggia MDF
Už před nějakým časem jsem se tu rozepsala o problémech spojených s výběrem mlýnku na kávu. Tehdy jsem se zaměřila na velmi levný nožový mlýnek na kávu, dnes se mi dostal do rukou naopak mlýnek, jehož cena je srovnatelná s domácími pákovými kávovary. Jedná se o mlýnek...
Jura kávovary, ptali jsme se za vás
Po úspěchu, který předvedly kávovary Jura - zejména pak vítěz Jura Impressa C9 - ve srovnávacím testu, který připravil časopis dTest pro automatické kávovary, jsem oslovila paní Janu Štefáčkovou, jednu z vedoucích obchodních zástupců a reprezentatů této prestižní...
Kávovary JURA Impressa C9 – vítěz testu
Kávovary značky Jura již po několikáté zvítězily v klání, které připravil tým známého časopisu dTest. Celkově mezi sebou soutěžilo 11 strojů na espresso, které hodnotila porota složená nejen z odborníků, ale i z nezávislých spotřebitelů. Jednou z hodnocených věcí je...
Vánoční tipy na káva-online
Tento článek je věnován těm, kteří nepatří mezi ty šťastné jedince, co už mají všechny vánoční dárky nakoupené a prosinec tráví jen jejich pečlivým, láskyplným balením. Je určen pro vás, kteří začínáte pociťovat, že už je na čase se nad vánočními nákupy alespoň začít...
Kávovary Saeco Syntia
Kávovary Saeco Syntia patří mezi nejnovější modely italské značky Saeco. Na první pohled jsou drobné a mají zajímavý, zaoblený, moderní tvar. Shora mají kávovary zásobník na zrnkovou kávu – abych se přiznala, při prvním pokusu zásobník otevřít a nahlédnout dovnitř,...
Kávovary DeLonghi 23.450 Intenza
Jak se blíží vánoční svátky, v televizi se začínají objevovat reklamy na všechno, co bychom si rozhodně letos neměli nechat ujít. Narážím na kávovary DeLonghi ECAM 23.450 Intenza, které na nás z televizních obrazovek masivně zaútočili. V televizi působí opravdu...
Šlehače na mléko
Tentokrát jsem byla zase nevěrná a posvítila jsem si místo na kávovary na šlehače mléka. Takzvané „mléčné speciality“ jsou totiž odjakživa velmi oblíbené, ale donedávna jsme si je mohli dopřávat jen v kavárnách. Bohužel ani kavárna není zárukou toho, že když si...
Nejlepší káva je krémová a vyvážené chuti
Ať už pijete svůj oblíbený šálek kávy jednou za den, nebo klidně pětkrát, určitě vám záleží na tom, aby káva byla chutná a kvalitní. Bohužel, co jsem tak zjistila, tak hodně lidí se spíš kouká na cenu kávy. A pak už je nezajímá, jak byla předtím zpracovaná a jestli jsou zrna kvalitní…



Poznejte nás
Náš tým tvoří lidé, kteří milují kávu a vše co k ní patří.
Zabýváme se i vzděláváním veřejnosti. Škola Baristy je první specializovanou školou pro baristy v Česku, fungující od roku 2007. Učíme nejen teorii ze světa kávy, ale také správné nastavování mlýnků, šlehání mléka či latte art.
Krémové espresso
Milujeme kávu, ale víme odkud se tu vzala? Jaké jsou druhy kávy? A k čemu všemu se dřív používala? Mám tu pro vás krátký článek s netypickými zajímavostmi, které na náš oblíbený nápoj vrhnou nové světlo. Jste zvědaví? Vezměte si svůj oblíbený šálek kávy, pohodlně se usaďte a směle do čtení.
Čerstvé kávové boby
Při samotném pražení se uplatňuje koloběh horkého vzduchu, kterému jsou stále promíchávaná zrna vystavena. Tím dochází ke stejnoměrnému opražení všech zrn. Velikost a tvar zrna jsou důležitými elementy, jež je nutno vzít v úvahu při pražení kávy.


