eq7-black.jpg

Úspěšní používají úspěšné nástroje. Dávají jim moc, výkon a kontrolu. A také jistotu, že úspěšně fungují.

Není nic smutnějšího, než pohled na člověka, kterému se nedaří.

Seznámíme Vás  dnes s technikou, která Vám přinese  ty nejlepší výsledky. Zaručeně!

Firma Siemens započala se spojením technika&káva již v roce 1911 a představila světu první dva typy elektrických kávovarů. Od té doby technický vývoj postupoval mílovými kroky a kávovary Sintrax a později Protos už měli nádoby na vodu z jenského skla, podstavné nožičky i kohoutek. Rok za rokem přinášeli inženýři Siemensu spoustu jedinečných a inteligentních řešení až nyní předstoupili s jedinečným a inteligentním EQ.7.

Kávovar Siemens EQ.7 je jediným plně automatizovaným strojem  na přípravu espressa, který udržuje optimální teplotu vody v rozmezí 92-95°C po celou dobu spařování kávy, t.j. cca 25secund. Systém SensoFlow se stal světovým unikátem. Mistrovská technika je v tomto případě cestou k přípravě mistrovského nápoje. Dokonce i první šálek je kávovarem EQ.7 servírovám v té správné teplotě. High-tech senzory měří  teplotu vody na vstupu i na výstupu průtokového ohřívače, voda se tudíž zahřívá na teplotu přesně nastavenou na spaření umleté kávy –  a to jen tehdy, je-li potřeba. Voňavěji a efektivněji to snad již provést nelze.

Díky konvexnímu pěchovači a přesnému, inteligentnímu tlakovému systému je dostatečně zabezpečeno stlačení kávového prášku a to nezávisle na jeho množství. Klenutá forma pěchovadla prodlužuje průtok vody umletou kávou, čímž se uvolní a přefiltruje více aromatických látek. Trojitá výřivá komora dodá dostatečně plné aroma, vůni a nenapodobitelnou pěnu.

Integrovaný mlýnek je neuvěřitelně tichý, téměř bezhlučný. Mlecí kameny jsou vyrobeny z kvalitní keramiky a precizní zpracování zajišťuje velmi tichý provoz a extrémní životnost, protože se na rozdíl od kovových téměř neopotřebovávají. Tři inteligentně zkonstruované zóny mletí zaručují stálé ideální rozvrstvení kávového prášku podle zrnitosti a tím zaručí dokonalý výsledek

Pouze stiskem jednoho tlačítka dokáže nový Siemens EQ.7 připravit kávové speciality s mléčnou pěnou během chvilky bez nutnosti jakékoliv manipulace s šálkem či sklenicí. Latte macchiato, cappuccino anebo jen samotná mléčná crema pro přípravu čokolády jste nikdy nepřipravili tak snadno. Světově unikátní princip trojité vířivé komory a inovovaná mléčná tryska dokáží vytvořit ve velmi malém prostoru výjimečně silné víření a tím výsledkem je neuvěřitelně jemná a hustá mléčná pěna. U trysky lze nastavit výšku podle šálku a bez problémů ji nechat umýt v myčce.

Stejně snadné je i pročištění cest kapučinátoru.

Čerstvá káva je pokaždé zaručena díky pravidelnému hygienickému čištění celého systému po každé přípravě kávy, kudy voda i káva prochází – od topného tělesa až po spařovací jednotku.

Kvalita vody hraje další rozhodující roli  při přípravě kávy. Ani v tomto směru EQ.7 nezůstává díky inovativní technice Brita pozadu. Filtrační patrona snižuje tvorbu vodního kamene a výrazně eliminuje látky, které zhoršují aroma i chuť kávy.

Odstranění vodního kamene probíhá také velmi jednoduše, kávovar sám vede po stisku jednoho tlačítka celý cyklus sám a i díky keramickým ventilům nedochází používáním k významnému opotřebení systému.

Významná je energeticky úsporná špičková technologie, která dělá dobře nejen Vám úsporou peněz, ale také životnímu prostředí.

Tento kávovar se dodává ve vysokém černém klavírním lesku anebo ve stříbrné barvě.

Technická data:

  • příkon: 1700W
  • objem zásobníku vody: 2,1 l
  • obsah zásobníku na zrno: 300 g
  • čerpadlo s tlakem 15bar
  • max.výška sklenice: 15cm
  • nádoba na mléko o objemu 0,7 l
  • délka napájecího kabelu: 1m
  • rozměry stroje: 38,5 x 32 x 44,5 cm