Daylight Mind, pražírna, škola kávy a vyhlášená plážová restaurace v regionu Kona (Hawaii) vytvořila divoce ambiciózní kávové menu, které zahrnuje každou část kávového plodu – slupku, dužinu i zrno.
Jednorázové menu „The Whole Coffee“ je oslavou sklizně na ostrově a bude dostupné 30. ledna. Pro tuto kulinářskou akci povolal majitel Daylight Mind svého bratrance Harvey Steinmana, který je odborníkem ve svém oboru a shodou okolností také editor v časopise Wine Spectator. Harvey Steinman vybere vína, která se budou hodit k tomuto menu, a společně pak uspořádají „párovací“ sezení pro kávu a víno, kdy budou během celého dne diskutovat podobnosti a rozdíly mezi jednotlivými nápoji.
Menu bude stát 130 dollarů na osobu a 240 dollarů bude účtováno na osobu s degustací a srovnáváním jednotlivých jídel a vín.
Připravované menu:
„Reversed Machciato“ (Obrácené Macchiato)
Bílé gazpacho a bylinkové sušenky
Ryba Kampachi z Kony, maracuja, místní nakládaná zelenina a kávová sůl ze Sumatry
Zprudka opečená křupavá ryba Opakapaka, máslo z kávových plodů a porcovaná rajčata
Karamelizovaná „Popelčina“ dýně
Uzený a zvolna vařený vepřový bůček, kukuřicový salát a kukuřičné pyré
Pečené Ali‚i houby marinované v kávě, tuřínové pyré, nakyslá cibule a pálivé brambory
Teplý francouzský sýr Brie, kávové želé, hrozny a místí ovoce
Víno, které bude přiřazeno k prvním 3 chodům: Christal Champagne
Víno, které bude přiřazeno k prostředním 3 chodům: Chaˆ teau Margaux (2002) and Beaux Fre`res, Pinot Noir, Belles Soeurs, Willamette Valley (2002)
Víno, které bude přiřazeno k posledním 2 chodům: Domaine Durban Muscat Beaumes de Venise (2009)
Zdroj: http://dailycoffeenews.com