INGREDIENCE:

1 kachna, 2 jablka, sůl, pepř, majoránka, 30 g másla, 1/2 litru vody, 500ml uvařené kávy, 180ml smetany

PŘÍPRAVA:

Troubu předehřejte na 180 stupňů Celsia. Kachnu osolte, opepřete a posypte majoránkou. Naplňte ji čtvrtkami jablek a svažte nití. Potom ji potřete rozpuštěným máslem, vložte do pekáče naplněného vodou a dejte do trouby. Pečte zhruba 60 až 80 minut a během této doby ji několikrát polévejte vypečenou šťávou. Po uplynutí doby kachnu vyjměte z trouby, zakryjte pergamenovým papírem, který jste předtím potřeli máslem, a odstavte do tepla. Do zbylé vypečené šťávy vlijte kávu a vyvařte zhruba do poloviny objemu. Poté sceďte a zjemněte smetanou. Vařte dále, až vznikne kávová omáčka krémové konzistence.

Podávejte s rýží, červeným zelím nebo pečenými kaštany.