V létě pro mnoho lidí káva nepřipadá v úvahu. Je horko, na teplé nápoje není ani pomyšlení. Co takhle vyrobit kávu, která bude krásně studená a osvěžující? Nabízí se recept na kávovou ledovou tříšť. Postup přípravy je poměrně jednoduchý a základ, tedy“kávový led“ můžeme mít v mrazáku stále po ruce.

INGREDIENCE:

Vanilková zmrzlina, voda, instatní káva, třtinový cukr, další přísady dle chuti a nápadu na dozdobení a ozvláštnění nápoje, například čokoládové drobečky na posypání nebo třeba šlehačku.

POSTUP:

Dle chuti a zvyku uvaříme instantní kávu. Můžeme ji uvařit do menší konvičky, většího hrnku, záleží n akaždém z vás. Kávu necháme vychladnout, poté jí naplníme sáčky nebo tvořítka na led a a necháme zmrazit. Pokud máte kvalití mixér nebo dokonce mixér určený k drcení ledu, stačí jen uvařit hodně silnou kávu, nechat ji zchladit a pak ji spolu s kostkami ledu rozmixovat na ledovou tříšť. Tím vznikne základ na spoustu lahodných originálních nápojů. Tříšť můžeme ochutit karamelem nebo vaječným koňakem nebo na vršek sklenice naplněné tříští dát kopeček vanilkové zmrzlin, kterou ve výsledku posypete granulkami instatní kávy nebo čokoládovými zrníčky na ozdobu. Fantazii se skutečně meze nekladou…