Kávová zmrzlina – v létě ideální dezert

Kávová zmrzlina – v létě ideální dezert

zmrzlinkaV letních měsících jsou oblíbené různé letní párty a oslavy. Ve večerních hodinách je ideální grilování a popíjení s přáteli, ale co nabídnout hostům v parném letním odpoledni? Lehká kávová zmrzlina jistě každého osvěží a potěší.


INGREDIENCE pro 12 osob

1 litr silné horké kávy

350 g cukru

1 balení vanilkového cukru

1/4 l mléka

1/2 l smetany ke šlehání

POSTUP:

Cukr rozpusťte v horké kávě, vyšlehejte s vanilkovým cukrem, mlékem a smetanou. Krém bude krásně nadýchaný. Rozlijte ho do malých sklenic, nechte vychladnout a dejte přibližně na 3 hodiny do mrazničky. Po uplynutí této doby není zmrzlina ještě zcela zmražená, je jemná a krémová.

Výsledný dezert je možné ozdobit naprosto dle své fantazie. Posypat povrch kakaem, čokoládovými kousky, skořicí, ozdobit sušenkou nebo třeba mátovými lístky.

Přidat komentář