iglooJe jedno, jestli je venku zima nebo horko, dětská fantazie nemá hranic a na čase ani ročním období nezáleží. Chvíli jsou z nich indiáni, chvíli lékaři, pak zase hasiči. Co takhle si tentokrát zahrát na dobu ledovou, na eskymáky a dát si k tomu jejich kávový studený dezert?

INGREDIENCE:

500 ml zakysané smetany , 2 lžíce mleté kávy, 350 g kondenzovaného mléka, 200g čokoládové tyčinky s karamelovou nebo pistáciovou příchutí (ideálně obě), 2 bílky, 150 g cukru

POSTUP:

Nejdříve z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Hmotu poté vložíme do dortové formy vyložené pečícím papírem a pečeme, nebo spíše jen sušíme, v troubě předehřáté na 150ºC. Po upečení necháme korpus vychladnout.
Mezitím v míse smícháme zakysanou smetanu s mletou kávou. Do jiné mísy vložíme kondenzované mléko, sněhový korpus rozlámaný na větší kousky a pistáciovo karamelovou tyčinku, kterou předtím nadrobno nasekáme. Smícháme, přidáme zakysanou smetanu s kávou a mícháme, dokud nezískáme kompaktní hmotu. Směs poté nalijeme do menších formiček a necháme 6 hodin vychladit. Vychlazený dezert vyklopíme na talířek, ozdobíme čokoládovými kávovými zrnky nebo ovocem a ihned podáváme.