Káva černá jako Keňané

Podle odborníků lze zařadit etiopská kávová zrna do kategorie nejlepších na světě. Je těžké rozhodnout, která káva je nejlepší. Blue Mountain je jedinečná proto, že její chuť je lahodná a kávy se sklidí velice málo a proto je nedostupná. Kopi Luwak je zase káva, jejíž chuti pomáhá malý hlodavec. Obě tyto kávy patří mezi ty nej. Za třetí z nich by se mohla považovat keňská káva typu peaberry neboli perlová káva, což je nejvyšší jakost keňské kávy. Její prvenství je, jak název napovídá, v dokonalosti kávových zrn. Zrna jsou malá a mají téměř dokonalý, pravidelný tvar. Celý dojem dolaďuje skvělá mírně ovocná chuť.

Keňská republika leží ve východní Africe a patří k významným vývozcům kávy. Kávovníky se v Keni pěstují asi na tří stech tisících plantáží zejména v jihozápadní oblasti, kde je úrodná půda. Hlavní pěstitelské oblasti jsou Kiambu, Thika, Nairobi a Meru a většina plantáží se nachází v nadmořské výšce nad 1800 metrů nad mořem.

Keňská káva je také jedinečná pro své vlastnosti. Je pikantní, s jemnou kyselostí, vinnou chutí a velmi jemnou vůni s příchutí ovoce. Jedná se o nejjemnější kávu na východoafrickém trhu. S jinými druhy tvoří velice dobré směsi. Dle odborníků a znalců kávy právě Kenya splňuje všechny požadavky, které od výborné kávy člověk očekává.

Přidat komentář