Je zřejmé, že pod systém je revoluční. Mnohé může nadchnout, někoho může zklamat. Je ale důležité rozhodnout se, který z podů se člověk rozhodne vyzkoušet. Oba ze systémů jsou hodně rozdílné a jiný je i výsledný efekt. Záleží na tom, kdo se chystá vychutnat si šálek lahodné kávy, jak moc času a peněz je ochoten do přípravy luxusní kávy investovat.
Easy serving espresso – E.S.E.
Tento systém rozdělil kávu do malých papírových sáčků, které většinou bývají ještě zabalen každý zvlášt. Jejich rozměr je univerzální a to 62mm. Obsah sáčku je stlačená káva, jemně namletá a připravená ke snadné výrobě lahodného espressa. Přístoroje na použití podů tohoto typu jsou různé, nekteré využívají páku, do které se pod vloží, jiné mají jen otvor jako v cd přehrávači.
Tyto plastové kapsle s kávou jsou o něco složitějším systém, ale zároveň také hygieničtější. Ve většině kávovarů se plastový pod vloží do předem připraveného „šuplíčku“, pákou se prostor uzavře a kapsle se tím proděruje na obou koncích. Voda potom pod tlakem protéká skrz kapsli a dostane z ní veškeré aroma a chuť. Káva je velice aromatická a silná, ovšem za cenu toho, že příprava trvá i několik desítek sekund. V případě kvality se však vyplatí si počkat.