chinese-roast-pork-01.jpg

Káva a její nezaměnitelné aroma se začíná kromě sladkých pokrmů prosazovat v kulinářském umění i v kombinaci s masem. Nejen s kuřecím, například jako dochucení barbeque omáčky, ale také jako lahodná a jemná kávová omáčka.

INGREDIENCE:

1 vepřová panenka
3 lžíce olivového oleje
sůl
mletá pálivá paprika (chilli paprika)

Na omáčku:
75 g másla
250 ml mléka
2 lžíce silné vařené kávy
lžíce škrobu

Příloha:
velké brambory
konzerva baby zeleniny (například bonduelle hrášek a baby karotka)
kořenící směs
POSTUP:

Vepřovou panenku nakrájíme na dva centimetry silné plátky a poté je zprudka opečeme na pánvi, z každé strany přibližně tři minuty. Po vyjmutí z pánve maso okamžitě osolíme, poprášíme pávilovu paprikou a uložíme do tepla, aby mezitím nevychladly. Ideální je dát maso do pekáčku a do trouby vyhřáté jen na na padesát stupňů Celsia.

Ve šťávě, která zbyla po smažení na pánvi, ohřejeme zeleninu. Velmi krátce a zlehka, aby se prohřála, ale nevysušila.

Velkou bramboru oloupeme, nakrájíme na špalíčky (hranolky) a opečeme na pávni.

V menším hrnci (nejlépe s teflonovým povrchem) rozehřejeme máslo, přidáme škrob a opatrně přiléváme mléko. Vzniklou bílou omáčku (bešamel) osolíme a přidáme pálivou papriku. Nakonec přidáme kávový extrakt zředěný v deci horké vody. Nakonec dochutíme kořenící směsí.

Nastavení soukromí

Soubory cookie používáme, abychom mohli přizpůsobit obsah konkrétním uživatelům a analyzovat návštěvnost našeho webu. Kliknutím na možnost „Povolit vše“ s tím souhlasíte. Předvolby můžete spravovat tlačítkem Nastavení soukromí. Svůj souhlas můžete kdykoli odvolat.