Speciální kávové menu na Hawaii

Speciální kávové menu na Hawaii

Daylight Mind, pražírna, škola kávy a vyhlášená plážová restaurace v regionu Kona (Hawaii) vytvořila divoce ambiciózní kávové menu, které zahrnuje každou část kávového plodu – slupku, dužinu i zrno.

Jednorázové menu „The Whole Cofferestauracee“ je oslavou sklizně na ostrově a bude dostupné 30. ledna. Pro tuto kulinářskou akci povolal majitel Daylight Mind svého bratrance Harvey Steinmana, který je odborníkem ve svém oboru a shodou okolností také editor v časopise Wine Spectator. Harvey Steinman vybere vína, která se budou hodit k tomuto menu, a společně pak uspořádají „párovací“ sezení pro kávu a víno, kdy budou během celého dne diskutovat podobnosti a rozdíly mezi jednotlivými nápoji.

Menu bude stát 130 dollarů na osobu a 240 dollarů bude účtováno na osobu s degustací a srovnáváním jednotlivých jídel a vín.

Připravované menu:

Reversed Machciato“ (Obrácené Macchiato)

Bílé gazpacho a bylinkové sušenky

„Kampachi crudo“ (Syrový Kampachi)

Ryba Kampachi z Kony, maracuja, místní nakládaná zelenina a kávová sůl ze Sumatry

„Opakapaka and coffee cherry“ (Opakapaka a kávové plody)

Zprudka opečená křupavá ryba Opakapaka, máslo z kávových plodů a porcovaná rajčata

„Coffee chaff roasted duck“ (Pečená kachna na kávových plevech)

Karamelizovaná „Popelčina“ dýně

„Coffee smoked pork belly“ (Kávově uzený vepřový bůček)

Uzený a zvolna vařený vepřový bůček, kukuřicový salát a kukuřičné pyré

„Waimea beef short rib“ (Hovězí žebro z Waimei)

Pečené Alii houby marinované v kávě, tuřínové pyré, nakyslá cibule a pálivé brambory

„Cheese“ (Sýr)

Teplý francouzský sýr Brie, kávové želé, hrozny a místí ovoce

„Macchiato panna cotta“ (Macchiato Panna Cotta)

Moučník z vařené smetany s příchutí kávy, karamelu a pálivých oříšků

 

Víno, které bude přiřazeno k prvním 3 chodům: Christal Champagne

Víno, které bude přiřazeno k prostředním 3 chodům: Chaˆ teau Margaux (2002) and Beaux Fre`res, Pinot Noir, Belles Soeurs, Willamette Valley (2002)

Víno, které bude přiřazeno k posledním 2 chodům: Domaine Durban Muscat Beaumes de Venise (2009)

 

Zdroj: http://dailycoffeenews.com

Přidat komentář