O’Ccaffé – rodinná káva pražená jižně od Říma

Od roku 1986 praží rodina Vivenzio vynikající kávu jižně od Říma. Jejich perfektně vyvážené směsi jsou tvořeny lety zkušeností, inspirace a experimentování. Již druhá generace rodiny používá pouze ty nejlepší zrna z vyhlášených pěstitelských oblastí, které dále jemně zpracovávají tradičním bubnovým pražením.
Na začátku 80. let společná láska ke kávě vnukla bratrům Vivenzio nápad:
„Proč vlastně nezačít pražit a míchat vlastní perfektní kávu?“ A tak založili svou pražírnu kávy v Itálii. Inspiraci a recepty na dokonalé směsi hledali po celém světě.

Dnes v tradici pokračují jejich děti

Naše děti nadále provozují rodinný podnik. Předali jsme jim pražírnu, naučili je tradičnímu zpracování kávy a vštípili lásku ke kávě a tradici. Nyní mají vše ve svých rukou.

Cesta kávy

Zrna nakupují přímo na trzích v New Yorku (Arabiku) a Londýně (Robustu) od obchodníků, které znají osobně mnoho let. Mají tak jistotu, že kupují pouze zboží prvotřídní kvality od dobrých pěstitelů.

Časy se možná mění, dobré řemeslo však ne

Aby se aroma plně rozvinulo, je třeba s kávou zacházet šetrně. Několikaleté zkušenosti ukázaly, že je velký rozdíl v délce a sílé pražení. Je obrovský rozdíl v tom, zda jsou kávová zrna pražena při 500°C po dobu tří minut, nebo jemně při 220°C po dobu 17-20 minut. Rozdíl se nemusí na první pohled zdát tak velký, ale na chuti rozdíl poznáte .

Každý si najde to své

Nabídky O’Caffé je velmi široká. Pro milovníky 100% Arabiky se hodí řada Crema e Aroma. Jemnou a vyváženou chut má Café Créme. Pro ty nejnáročnější je tu řada Gran Caffé Espresso. Samozřejmostí jsou i praktické pody, menší balení zrnkové kávy nebo káva v kapslích vhodná pro Nespresso i Tchibo kávovary. Každý si tak najde to své.

zdroj: www.occaffe.com

Přidat komentář