Jedná se o výrobu pražením z jemných kávových zrn za použití stejných technik jaké byly používány ve starobylém umění pražení. Tostini Caffé své poslání opírá o nadšení, inovace, vášeň a týmovou spolupráci. Touha po neustálém vylepšování a inovací přinesla v posledních letech vývoj jedinečné značky. Díky strategickým schopnostem Maxe, jeho touze po dokonalosti, odhodlání a schopnosti propojit technologie a řemeslné dovednosti umožňuje vytvořit ty nejlepší směsi, která nám příroda dokáže nabídnout. Hlavním cílem je aby senzorické vlastnosti zůstaly neporušené a aby byly v souladu s neustálým dosahováním nejvyšší kvality. Zakladateli pražírny TOSTINI jsou sourozenci Desirée a Max Tostiniovci, které můžete vidět na obrázku nahoře v levém rohu.

Jak vznikl název firmy Tostini café?

TOSTINI je jediná firma ve které Max pracoval. Po ukončení školy se vydal životní cestou spojenou s pražením kávy. U vytváření firmy byl od samého počátku po boku své sestry. Název firmy TOSTINI vznikl z názvu odvozeného od stroje na pražení kávy: tostare – pražit, ve výsledku tedy TOSTINI znamená v překladu pražiči.

Jaké preferuje státy pro nákup kávy?

Preferuje krajiny, které jsou největšími výrobci kávy: Jižní Amerika, Afrika, Asie. V jednom z rozhovorů uvedl, že jejich káva pochází z jihu ameriky: Guatemala, Salvador, Columbia, Nikaragua a v neposlední řadě také z Indie. Káva musí být hlavně kvalitní arabika nebo robusta. Další podmínkou uvedl, že káva musí splnit několik základních kriterií. Za hlavní považuje, aby byla kávová zrna čistá bez plísní, či povrchových poškození. V neposlední řadě musí zrna vonět jarem, jako když si představíte vůni trávy, pak už to záleží na vás, jak dokážete směsi sladit.

Proč zkusit právě café Tostini?

Max (Tostini) : „Pit kávu TOSTINI by jsem doporučil možná aj kvůli tomu , že my majitelé pražírny jsme mladí a při její výrobě je cítit mladého ducha mě a mojí sestry a také naši zodpovědnost , protože si dáváme záležet nejen na prvotní surovině, kvalitě, ale i na komunikaci s konečným spotřebitelem.“ (stanicakosice.sk, 24.5.2019)

Tostini Max

Italská zrnková káva Tostini Max „intenso“ je káva silného temperamentu doplněna o jemnou kyselinku. Káva se vyznačuje příjemným aroma i hezkou cremou a v její chuti lze rozeznat sladké pečivo, čokoládu a rozinky.

Tostini Espresso

Italská zrnková káva Tostini Espresso se vyznačuje plným tělem, hustou a výraznou cremou a výbornou chutí. Charakteristickým znakem  této kávy je příjemné aroma s tóny lískových oříšků a giandui (pozn. Gianduia je hladká čokoláda vyrobená z kakaa a 30% oříškové pasty).

Tostini Classico

Italská zrnková káva Tostini Classico „gran aroma“ se vyznačuje plným tělem s mírnou kyselinkou. Sopečný temperament je zjemněn příjemnou krémovitostí. Můžete si z ní připravit espresso i oblíbené cappuccino. Káva má plné tělo, příjemné aroma a dobrou cremu.

Zdroj: https://stanicakosice.sk/fesak-max-tostini-opat-zavital-do-kosic/

Nastavení soukromí

Soubory cookie používáme, abychom mohli přizpůsobit obsah konkrétním uživatelům a analyzovat návštěvnost našeho webu. Kliknutím na možnost „Povolit vše“ s tím souhlasíte. Předvolby můžete spravovat tlačítkem Nastavení soukromí. Svůj souhlas můžete kdykoli odvolat.